Ervaringwijzer helpt je jouw publiek leren kennen

Ieder onderdeel van Ervaringwijzer is ontworpen om jouw museum te toetsen bij de bezoeker. Met het onderdeel Afdelingen is het mogelijk om een structuur te krijgen in verschillende locaties of type bezoekers. Voeg Ervaringwijzer automatisch toe aan uw onlineticketverkoop. Of vraag op locatie om de mening van je bezoeker met onze touchscreen servicezuil.

Onderdelen waar Ervaringwijzer het museum bij kan helpen

Inclusie en toegankelijkheid

Bereikbaar voor iedereen

Als uithangbord van onze cultuur is het van belang dat het voor niemand een uitdaging is ombij jullie binnen te komen. Daarnaast is het van belang dat iedereen zich voldoende kan herkennen in jullie presentatie. Met Ervaringwijzer onderzoek je eenvoudig verschillende doelgroepen.

Presentatiebeleid

Nieuwe digitale toevoegingen

Toets snel of je de nieuwe presentatiemogelijkheden het gewenste effect hebben. Denk hierbij aan online content en digitale interacties tijdens de museumroute. Omdat wij onze eigen software maken koppel je kwaliteitsonderzoeken eenvoudig met je nieuwe presentatiebeleid.

Educatiebeleid

Leer van leerlingen

Als museum draag je ook bij aan onderwijs. Vaak komen jongere doelgroepen langs om ook iets op te steken over ons land of de wereld. Dit is een belangrijke taak. Ervaringwijzer heeft een effectieve benadering voor jongere doelgroepen.

Lees onze blog over de Museumnorm 2020

Lees de blog

Samen Wijzer Worden?