Over Ervaringwijzer

Ervaringwijzer is een surveytool, een enquête, een questionnaire, een vragenlijst. Ervaringwijzer is een volledige SaaS-oplossing en hét onderzoeksplatform om op moderne en laagdrempelige wijze ervaringsonderzoeken te verrichten. Dankzij de nieuwste technologie behaal je met ieder onderzoek de hoogste respons, de meest relevante antwoorden en verricht je betekenisvol onderzoek.

Onze missie

Wij vinden het belangrijk dat ieder bedrijf zich blijft ontwikkelen. Onderzoek is een vak apart. Daarom vinden wij het belangrijk dat goed onderzoek beschikbaar moet zijn voor iedereen. Om als bedrijf te kunnen groeien, kan je met het continu ontvangen van relevante feedback een enorme stap zetten. Door vragenlijsten uit te sturen met Ervaringwijzer, kun je grote hoeveelheden feedback verzamelen met één druk op de knop. Ook grote bedrijven kunnen meer leren met Ervaringwijzer. Van het Cliëntervaringsonderzoek tot productervaringen, van een medewerkertevredenheidsonderzoek tot marktonderzoeken. Alle menselijke ervaringen dragen bij aan het mooier en toegankelijker maken van je bedrijf. Met Ervaringwijzer willen we graag samen wijzer worden.

Verschillende soort mensen

Ons verhaal

In samenwerking met de Vereniging voor Nederlandse Gemeenten (VNG), gemeente Utrecht, gemeente Amsterdam en Weave werd een nieuwe applicatie ontwikkeld met als doel het cliëntervaringsonderzoek op een moderne manier te realiseren. Destijds was het een simpele applicatie, maar inmiddels is het zo veel meer geworden dan dat. Steeds meer gemeenten en organisaties ontdekten deze ontwikkeling, waardoor de behoefte ontstond om van Ervaringwijzer meer dan een app te maken. Om aan de groeiende vraag naar deze applicatie te kunnen voldoen, moest Ervaringwijzer een zelfstandig bedrijf worden waar met een jong team gewerkt kan worden aan het constant verbeteren en innoveren van dit onderzoeksplatform. Zo werd op 11 juni 2019 Ervaringwijzer officieel opgericht. Om in deze grote vraag te kunnen voorzien is in 2021 een volledig nieuw platform ontwikkeld dat aan alle behoeften voldoet. Dit is Ervaringwijzer zoals we dat vandaag de dag kennen. Sindsdien werkt een jong team van zes medewerkers elke dag om goed onderzoek voor iedereen beschikbaar te maken. Inmiddels doen we dat al voor 5000 gebruikers bij 120 bedrijven!

Waarom Ervaringwijzer?

Ons jonge team staat klaar om je persoonlijk te begeleiden tijdens het onderzoeksproces. Of je nu meer uitleg nodig hebt over het maken van een vragenlijst, hoe je de hoogste respons behaalt of hoe je je onderzoeksresultaten het best nuttig kunt gebruiken. We werken misschien wel met een klein team, maar hebben we samen met alle gebruikers een lerend netwerk dat zich bezighoudt met de vraag hoe je goed onderzoek kunt verrichten. Naast dat iedereen gratis gebruik van kan maken houdt ieder van ons nauwlettend de helpdesk van onze website in de gaten. Wij hechten waarde aan snelle en behulpzame respons in onze onderzoeken, dus bieden we dit ook via de chat op onze website.

Andere voordelen van Ervaringwijzer

Eenvoud voor iedereen

Een platform om onderzoek te vereenvoudigen zonder af te doen aan de belangrijke aspecten van goed onderzoek. Ons platform is daarnaast visueel, laagdrempelig en gemakkelijk in gebruik van respondenten die vragenlijsten invullen tot managers die rapportages inzien ter verantwoording.

Eenvoud voor iedereen

Vrijheid

Gebruikers richten hun account in zoals zij dat willen en krijgen met de licentie ongelimiteerde vrijheid. Werk alleen of samen en maak, verstuur en analyseer zoals jij dat wil!

Vrijheid

Privacy

Wij hebben alle technische en organisatorische maatregelen genomen om zo min mogelijk persoonsgegevens te verwerken en toch alle mogelijke onderzoeksmethoden te bieden. We zijn gecertificeerd door ISO27001 en NEN7510.

Privacy

De gezichten achter de Smileys

Ward van der Velden

Algemeen directeur

Ik verbaasde mij over de slechte software die beschikbaar was om onderzoek te doen. Dat kon anders en daarom heb ik gekozen om een visueel en makkelijk platform te ontwikkelen. Ik geloof dat goed onderzoek beschikbaar moet zijn voor iedereen en zie het als mijn missie dit voor elkaar te krijgen!

Daan Koenraadt

Adviseur kwaliteit

Bij Ervaringwijzer hanteren we niet alleen het kwaliteitsdenken. We helpen organisaties om zelf ook prioriteit te stellen aan wat echt belangrijk is: de cliënt, de patiënt of de klant. Door continu feedback van de gebruikers op te halen weet je zeker dat je de focus legt op de dingen die er echt toe doen.

Marciëlle van der Kraan

Marketeer

Ik hou me graag bezig met taal. Taal heeft de kracht om mensen in of uit te sluiten. Door de taal bij Ervaringwijzer zo begrijpelijk mogelijk te maken, zorg ik dat het platform toegankelijk is voor iedereen. Hierdoor kan iedereen onderzoek verrichten en kan iedereen meewerken met een onderzoek. Dit maakt Ervaringwijzer nog inclusiever!

Rajeev van Appeldorn

Developer

Bij Ervaringwijzer werken we met een breed scala aan technieken om onze applicatie te ontwikkelen en te verbeteren. Zo maken we bijvoorbeeld gebruik van Golang en Typescript, twee populaire programmeertalen die bekend staan om hun efficiëntie en flexibiliteit.

Martijn Janssen

Lead Developer

Met het product dat wij ontwikkelen geven we organisaties alle tools die ze nodig hebben om zelf succesvol onderzoek uit te voeren. Wij dragen de zorg dat respondenten eenvoudig kunnen deelnemen aan onderzoek en professionals effectief kunnen werken in ons systeem.

Samen Wijzer Worden?

Plan gesprek